בריאות ולייף סטייל

המסע של ד"ר צחי וידר לשיפור איכות החיים: האיש שהביא לארץ טיפול פורץ דרך מבוסס מחקר של זוכי פרס נובל

ההחלטה של ד"ר צחי וידר להפוך את חקר תהליכי ההזדקנות למשימת חייו, אינה מקרית. "איבדתי את אבי כשהייתי סטודנט צעיר לרפואה. הוא היה סך הכל בן 63, צעיר בראש. הגוף הפיזי שלו היה מבוגר בכמה שנים טובות לעומת הגיל הביולוגי שלו, הוא קיבל התקף לב והלך לעולמו. היום, אני כמעט בגיל שהוא היה כשנפטר – ואני חיוני, פעיל, חד ויכול להתרוצץ עם הילדים שלי כמו אבא צעיר – משימת חיי היא לאפשר לעוד אנשים לחוות את החיים שלהם בצורה הזאת"

ד"ר צחי וידר
ד"ר צחי וידר, מומחה בינלאומי ללונג'יביטי - הארכת, שיפור ואיכות החיים
כשהחיים המודרניים מאפשרים לנו להגיע לגילאים מבוגרים, השאלה שד"ר וידר שואל היא לא "כמה זמן נחיה?", אלא "איך נחיה?". המהפכה שמוביל ד"ר וידר בתחום הנקרא "לונג'יביטי", מתמקדת בשיפור איכות החיים שלנו על פני תוחלת החיים. "מדובר לא רק בהימצאות בחיים, אלא בלחיות את החיים האלה בצורה מלאה, פעילה ובריאה", הוא מסביר.

הטיפולים במרפאה של וידר פונים לאנשים צעירים כמבוגרים, המעוניינים לשמר ולשפר את עצמם – פיזית ומנטלית. "אנשים בגיל 30-40 וגם גילאים מבוגרים בהרבה. הם פונים אלינו כדי לשפר את הזיכרון, את האנרגיה ואת התפקוד המנטלי. הטיפולים מיועדים לא רק עבור מי שמרגיש שהתפקוד שלו נפגע, הם גם עבור מי שמעוניינים להרגיש צעירים יותר, להחיות את האנרגיה ולשמור על תפקוד מוחי חד לאורך שנים", אומר ד"ר וידר.

שיפור קוגנטיבי ופיזי - ב-40 דק' של ישיבה בכורסא

ד"ר וידר, הידוע כמי שהביא לישראל טיפולים חדשניים כמו בוטוקס, מירה דריי וטיפולים בתאי לחץ, מסביר כי "במשך שנים, עולם המדע לא הבין בדיוק איך תאי לחץ עוזרים לריפוי. בשנת 2019, שלושה חוקרים מבריקים זכו בפרס נובל לרפואה על גילוי המנגנון שדרכו תאים מזהים ומגיבים למחסור בחמצן (היפוקסיה), ועל זיהוי הקשר בינו לבין להאטת הזדקנות הגוף. המחקר הראה שכאשר הגוף נמצא במצב של היפוקסיה, מתרחש תהליך מרתק: הגוף מפעיל מנגנוני הגנה שמובילים לתיקון וחידוש רקמות וכלי דם.

החידוש המהותי בטיפול שמציע וידר, הנקרא גם "Hypoxi", הוא היכולת להפעיל את מנגנוני הריפוי של הגוף בצורה מבוקרת ומדויקת. בניגוד לטיפולים אחרים המבוססים על סטרס פיזיולוגי כמו צומות מבוקרים או מקלחות קרות, טיפול Hypoxi מציע פתרון פשוט, נעים ואפקטיבי. "אחד היתרונות של הטיפול הוא בכך שהוא קל ופשוט" מדגיש ד"ר וידר. "המטופל פשוט יושב או שוכב על כורסה נוחה, עם מסכת חמצן ומד סטורציה על האצבע, שמודד את רמת החמצן בדם, במשך 40 דקות. מחקרים הראו שהסטרס המבוקר של Hypoxi מפעיל כ-300 גנים בגוף האחראים על תיקון שלו לו: ייצור תאי דם חדשים, שיפור את תפקוד המוח וחידוש הרקמות. זה מנגנון אבולוציוני עתיק, שהגוף פיתח כדי להתמודד עם מצבי מחסור. היום אנחנו יכולים להפעיל אותו בצורה מבוקרת ובטוחה, תוך התאמה אישית לכל מטופל ומטופלת."
למידע נוסף וייעוץ אודות טיפול Hypoxi במרפאה של ד"ר צחי וידר, השאירו פרטים >>

מתרוצץ עם הילדים כמו אבא צעיר

הרצון לעסוק באיכות החיים הופיע אצל ד"ר וידר כבר כשהיה סטודנט לרפואה. "אבא שלי קיבל התקף לב ונפטר. הוא היה רק בן 63, צעיר בראש, אבל זקן בגוף ובמחשבה", הוא נזכר. "היה לי ברור מה אני רוצה לעשות: לעסוק בחקר תהליכי הזדקנות, על מנת לעזור לאנשים ולשפר את איכות חייהם בהווה ובעתיד".

ואכן, לפני כ-26 שנה, היה ד"ר וידר מחלוצי הטיפול בבוטוקס. "זה היה אז דבר חדשני מאוד, עד כדי כך שהיתה כתבה בעיתון על 'רופא משוגע מהרצליה שמזריק רעל לאנשים'. היום כולם יודעים שזה טיפול בטוח ואפקטיבי. בהמשך, הבאתי גם את טיפול המירה-דריי להזעת יתר. אני מאמין שהנטייה שלי לזהות טכנולוגיות פורצות דרך היא מה שמוביל אותי גם היום".

את העניין בלונג'ביטי פיתח ד"ר וידר כשהתקרב אף הוא לגיל 60. "הייתי נחוש למצוא את הדרך הרפואית והמדעית שתאפשר לי לשמור על הבריאות והחיוניות שלי ולכן החלטתי לפתוח מרפאה חדשה, שתוקדש לטיפולים אלה. אני כמובן מתנסה בהם בעצמי – ולפי כל המדדים והבדיקות, אני צעיר יותר היום מבחינה ביולוגית משהייתי קודם לכן. אני חיוני, פעיל, אנרגטי ויכול לשחק ולהתרוצץ עם הילדים שלי כמו אבא צעיר".

"יוצאים מהטיפול בהרגשה פנטסטית"

השפעות הטיפול, אומר ד"ר וידר, מרחיקות לכת. "אנחנו עורכים למטופלים מבחנים קוגניטיביים לפני הטיפול ואחריו, ויש שיפורים משמעותיים במדדים. ראינו מטופלים עם בעיות זיכרון שפתאום מתחילים לשלוף זכרונות מהעבר בקלות. ספורטאים שמגיעים עם פציעות קשות משתקמים במהירות מפתיעה – אפילו כריס פרום, רוכב האופניים המפורסם שזכה 4 פעמים בטור דה פראנס, נעזר בטיפול היפוקסיה לאחר פציעה קשה שהיה נדמה שתחסל את הקריירה שלו. הטיפול היווה חלק כל כך משמעותי בשיקום שלו, שמיד לאחריו חזר פרום להתחרות בכושר שיא, כשהוא מדהים את עולם הספורט כולו וממשיך לקטוף תארים".

על פי ד"ר וידר, איכות החיים צריכה להיות בעדיפות עליונה. "לא מדובר רק במלחמה נגד הזמן או בהימצאות בחיים עד גיל 100", הוא אומר. "העבודה שלנו כיום היא לגלות איך להרגיש צעירים יותר בגילאים מאוחרים. לא מדובר בשיפור של העור או בהשגת תוצאה חיצונית – אלא בהחייאת הגוף והנפש, בריאות פנימית שמביאה עמה חיות מרעננת".
למידע נוסף וייעוץ אודות טיפול Hypoxi במרפאה של ד"ר צחי וידר, השאירו פרטים >>

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם: