"אנשים חיים עד גיל מבוגר מאוד, אבל לא בהכרח חיים טוב" אומר ד"ר צחי וידר, מומחה בכירורגיה כללית ואחד המומחים המובילים בעולם בתחום הלונג'ביטי, שימור הצערת הגיל הביולוגי.
"מעבר לחיים ארוכים ובריאים, החזון שלי הוא לאפשר לחיות חיים טובים ומהנים. העובדה שניתן לחיות עד גיל מבוגר יחסית ובבריאות טובה יחסית, לא מעידה כלום על המצב הקוגניטיבי של המוח או על היכולות הפיזיות של הגוף. אנשים רבים מחפשים דרכים לשפר את הזיכרון, להעלות את רמת האנרגיה ולשפר את התפקוד הקוגניטיבי שלהם, בלי כדורים או התערבויות מסובכות. כאן אני נכנס". ואכן, הטכנולוגיה המתקדמת שהביא ד"ר וידר למרפאה החדשה שלו בהרצליה – טיפול Hypoxi – מספקת את המשאלה הזו, בהתבסס על הישגים מדעיים שאף זכו בפרס נובל.
טיפול ה-Hypoxi הוא חוד החנית של תחום פורץ דרך בעולם הבריאות והאסתטיקה, אשר קוראים לו 'לונג'יביטי', אותו מוביל ד"ר וידר בישראל. תחום הלונג'יביטי מתמקד לא רק בהארכת חיים אלא גם בתפקוד וחזרה לגיל ביולוגי צעיר יותר. "אם בעבר ההתייחסות הייתה רק ל-Life Span, כלומר, כמה זמן נחיה, היום אנחנו מדברים על Health Span: כמה זמן נחיה כשאנחנו שומרים על בריאות פיזית, נפשית ומחשבתית. בישראל התחום עוד נחשב חדש, אבל באירופה הוא כבר חלק משגרת הבריאות. בגרמניה למשל, ביטוחי הבריאות מכירים בטיפולי ההיפוקסיה".
"יותר אפקטיבי מתא לחץ"
ד"ר וידר, הידוע כמי שהביא לישראל טיפולים חדשניים כמו בוטוקס, מירה דריי וטיפולים בתאי לחץ – מסביר כי בשנת 2019 שלושה חוקרים זכו בפרס נובל לרפואה על גילוי המנגנון שדרכו תאים מזהים ומגיבים למחסור בחמצן (היפוקסיה), ועל זיהוי הקשר בינו לבין להאטת הזדקנות הגוף. המחקר הראה שכאשר הגוף נמצא במצב של היפוקסיה, מתרחש תהליך מרתק: הגוף מפעיל מנגנוני הגנה שמובילים לתיקון וחידוש רקמות וכלי דם.
"המכשיר שלנו מבוסס על העיקרון המדעי הזה, והוא מוריד את ריכוז החמצן ל-10%-12%, שווה ערך לרמת החמצן כשנמצאים על הר בגובה 5-6 ק"מ. לשם השוואה, בחדר רגיל יש כ-21% חמצן. זה יוצר מצב של סטרס פיזיולוגי מבוקר, בדומה לצום לסירוגין או מקלחות קרות, אבל הרבה יותר אפקטיבי, וכמובן, בלי הסבל הנלווה."
מה זאת אומרת 'בלי סבל'?
"בתא לחץ, המטופל יושב בתא סגור, כך שהטיפול כרוך בחוסר נוחות. בטיפול Hypoxi המטופל פשוט יושב או שוכב על כורסה נוחה, בחדר רגיל לחלוטין, עם מסכת חמצן ומד סטורציה על האצבע, שמודד את רמת החמצן בדם. הטיפול נמשך רק 40 דקות, לעומת שעות ארוכות בתא לחץ.
"אבל זה לא ההבדל המשמעותי. החשיפה לריכוזי חמצן נמוכים במכשיר ה-Hypoxi גורמת להפרשת חלבון פקטור חשוב שנקרא 'HIF' (או בשמו המלא Hypoxia-inducible factor) שמשחרר תאי גזע המעודדים חידוש ותיקון של רקמות בכל הגוף, ואפילו במוח. בנוסף. מחקרים הראו שהסטרס המבוקר של תהליך ההיפוקסיה מפעיל כ-300 גנים בגוף האחראים על תיקון הרקמות, ייצור תאי דם וכלי דם חדשים ושיפור תפקוד המוח. זה מנגנון אבולוציוני עתיק, שהגוף פיתח כדי להתמודד עם מצבי מחסור. היום אנחנו יכולים להפעיל אותו בצורה מבוקרת ובטוחה, תוך התאמה אישית לכל מטופל ומטופלת."
למידע נוסף וייעוץ אודות טיפול Hypoxi במרפאה של ד"ר צחי וידר, השאירו פרטים >>
"יוצאים מהטיפול בהרגשה פנטסטית"
"ראינו גם תוצאות מרשימות אצל אנשים שהתמודדו עם תופעות של פוסט-קוביד ולונג-קוביד, וכן שיפור משמעותי בתפקודי לב ותפקודים מוחיים. גם מי שסובלים מקשיי שינה, כאבים וקשיים בקשב וריכוז, מדווחים על שיפור. עם זאת, הטיפול מתאים גם לאנשים בריאים לחלוטין. המטופלים שלנו הם אנשים בשנות ה-30 וה-40 לחייהם וגם בגילאים מתקדמים בהרבה. לכולם מכנה משותף – הם מעוניינים לשפר את הביצועים המנטליים והפיזיים שלהם. כולם מדברים על שיפור משמעותי בתחושת החיות הכללית שלהם. רוב המטופלים יוצאים מהטיפול בהרגשה פנטסטית – הם מרגישים חדים, ערניים, ובמילה אחת: צעירים יותר."
מתרוצץ עם הילדים כמו אבא צעיר
ואכן, לפני כ-26 שנה, היה ד"ר וידר החלוץ של טיפולי הבוטוקס. "זה היה אז דבר חדשני מאוד, עד כדי כך שהיתה כתבה בעיתון על 'רופא משוגע מהרצליה שמזריק רעל לאנשים'. היום כולם יודעים שזה טיפול בטוח ואפקטיבי. בהמשך, הבאתי גם את טיפול המירה-דריי להזעת יתר. אני מאמין שהנטייה שלי לזהות טכנולוגיות פורצות דרך היא מה שמוביל אותי גם היום".
את העניין בלונג'ביטי פיתח ד"ר וידר כשהתקרב אף הוא לגיל 60. "הייתי נחוש למצוא את הדרך הרפואית והמדעית שתאפשר לי לשמור על הבריאות והחיוניות שלי ולכן החלטתי לפתוח מרפאה חדשה, שתוקדש לטיפולים אלה. אני כמובן מתנסה בהם בעצמי – ולפי כל המדדים והבדיקות, אני צעיר יותר היום מבחינה ביולוגית משהייתי קודם לכן. אני חיוני, פעיל, אנרגטי ויכול לשחק ולהתרוצץ עם הילדים שלי כמו אבא צעיר. השליחות שלי היא לאפשר לאנשים לחיות חיים ארוכים יותר, בריאים יותר ובעיקר, מלאי שמחה וחיוניות."