בעידן שבו תעשיית ההייטק משוועת לידיים עובדות, יותר ויותר צעירים בודקים דרכים אלטרנטיביות להשתלבות מהירה וממוקדת בתעשיה הנחשקת –
"קורס בדיקת התוכנה איפשר לי לשנות כיוון תעסוקתי – בלי תואר, בלי ניסיון קודם ובלי לצאת מהבית"
עד לא מזמן, עבד איתי שיטרית בן ה-26 מחולון, כשליח באפליקציית משלוחים. "זו הייתה עבודה זמנית שהתארכה יותר מדי", הוא מספר. "ידעתי שאני יכול יותר, אבל לא ידעתי מאיפה להתחיל. תואר במדעי המחשב לא היה רלוונטי מבחינתי – גם בגלל הזמן, גם בגלל העלות".
"הייתה בי תחושת תסכול תמידית", הוא משתף. "עבדתי קשה, אבל לא הרגשתי שאני בונה משהו שיקדם אותי בטווח הארוך. רציתי יציבות, מקצוע אמיתי. נקודת התחלה שאוכל לצמוח ממנה".
נקודת המפנה הגיעה בעקבות המלצה של חבר: קורס בודקי תוכנה (QA) של מכללת IPC – קורס מקוון, שמציע ללמוד בקצב אישי, מהבית, שמיועד למי שמעוניין להיכנס לעולמות ההייטק מבלי לעבור תהליך של תואר אקדמי.
"חיפשתי מסלול שיהיה תכל'ס"
"אני חושב שיש משהו מרתיע בלחשוב על לימודים של שלוש או ארבע שנים, במיוחד אם אתה כבר עובד", אומר שטרית. "הקורס של IPC הציע לי אלטרנטיבה פרקטית: מקצוע מבוקש, הכשרה, ותעודת הסמכה רשמית – וכל זה תוך ארבעה חודשים".
"לא הכרתי בכלל את התחום של QA לפני כן", מודה איתי. "אבל מתברר שבודקי תוכנה הם חלק בלתי נפרד מצוות הפיתוח – והעבודה עצמה מאוד אנליטית, מעניינת ומלאה באחריות. כשהבנתי שהקורס בעצם מתאים לכולם ושלא צריך רקע קודם – פשוט נרשמתי".
"החשש הראשוני שלי היה ללמוד לבד, אבל בפועל זה היה שונה לגמרי ממה שדמיינתי. יש ליווי צמוד של מרצים, קבוצות תמיכה, שיחות אישיות, וגם מבחנים שמדמים מצבים אמיתיים מהתעשייה – המרצים לא רק מעבירים חומר. הם ליווי אותי, בדקו שאני עומד ביעדים והיו מאוד נגישים לאורך כל התהליך. זה הרגיש הרבה יותר אישי ממה שציפיתי, במיוחד לאור העובדה שהכול מתנהל אונליין".
למרות החששות הראשוניים, איתי מספר שחוויית הלמידה עצמה הייתה לא רק נגישה – אלא אפילו מהנה."חשבתי שאני לא טיפוס שאוהב ללמוד, או שזה בא לו בקלות. הניסין שלי בבית הספר השאיר אותי עם טעם מר – תמיד הרגשתי שאני מאחור. אבל הקצב והמבנה של הקורס פשוט עבדו לי. הקורס בנוי בצורה הדרגתית, משלב תרגולים המדמים את העבודה האמיתית. זה איפשר לי לגלות צדדים בעצמי שלא הכרתי ולא האמנתי שקיימים – הבנתי שאני דווקא אנליטי, שיש לי עין לפרטים. הלימודים נתנו לי רוח גבית לצעד הבא".
רוצים לשמוע פרטים נוספים אודות קורס בודקי תוכנה של מכללת IPC?
השאירו פרטים >>
מיום הלימודים הראשון – לשוק העבודה
לדבריו של איתי, אחד היתרונות הבולטים במסלול היה דווקא השלב שלאחר ההכשרה. "הרבה קורסים מסתיימים ברגע שאתה מקבל את התעודה – פה הרגשתי שהחלק המשמעותי רק התחיל. צוות ההשמה של IPC ממש נכנס לעובי הקורה – בדקו איתי איזה סוג של חברות הכי מתאימות לפרופיל שלי, עזרו לי לדייק את קורות החיים, וליוו אותי בראיונות. הרגשתי שיש מי שמאמין בי גם כשאני עוד לא ידעתי איך בדיוק למכור את עצמי בתחום חדש".
עם סיום הקורס וקבלת ההסמכה הבינלאומית ISTQB, החל איתי תהליך אינטנסיבי של הכנה לשוק העבודה, בשיתוף צוות ההשמה של IPC.
"למדתי איך לנהל ראיון עבודה מקצועי, באופן בטוח, ואיך להציג את עצמי בצורה מדויקת.
תוך זמן קצר קיבלתי מספר זימונים – ולאחר מכן גם הצעה שהובילה אותי לתחילת עבודה בפועל. היום אני חלק מצוות QA בחברת פינטק, ומרגיש שסוף סוף יש לי כיוון".
מסלול ממוקד שפותח את הדלתות הנכונות
עבור רבים, המילה "הייטק" נשמעת לעיתים לא נגישה – אולי אפילו מאיימת. אך סיפורים כמו זה של איתי מצביעים על מגמה חדשה: מסלולים קצרים, ממוקדים ופרקטיים, מאפשרים לצעירים מוכשרים להשתלב בתעשייה – גם בלי לעבור דרך האוניברסיטה.
אוהד ניסים, מייסד ומנכ"ל מכללת IPC, מספר – "הקורס נולד מתוך צורך ברור שלה מהשוק. עולם ההייטק זקוק לאנשי QA טובים – ובמקביל, יש לא מעט אנשים מוכשרים שמרגישים תקועים תעסוקתית כי אין להם תואר או רקע טכנולוגי. הקורס שלנו מגשר בדיוק על הפער הזה: הוא מכשיר בודקי תוכנה באופן יסודי, עם דגש על יכולת יישומית מהירה, ובזמן קצר יחסית".
"אנחנו מאמינים שכל אדם ראוי להזדמנות להיכנס להייטק – מבלי להקדיש לכך שנים מהחיים", אומר אוהד ניסים, מייסד ומנכ"ל מכללת IPC. "הקורס שלנו עוצב כך שיתאים במיוחד לאנשים עובדים, לחיילים משוחררים, או למי שמחפש לעשות הסבה מקצועית מבלי לעצור את החיים. תוך ארבעה חודשים בלבד, אפשר לא רק לרכוש מקצוע, אלא גם באמת לעבוד בו. יש לנו מאות בוגרים שכבר עובדים בתעשייה. התוצאות מדברות בעד עצמן".