OpenAI ו-Google דורשות מהממשל האמריקאי לאפשר אימון AI על תכנים מוגנים בזכויות יוצרים

OpenAI ו-Google פנו לממשל האמריקאי בבקשה להחיל את דוקטרינת ה-"שימוש ההוגן" על אימון מודלי AI באמצעות תכנים מוגנים בזכויות יוצרים, בטענה שהדבר חיוני לשמירה על ההובלה הטכנולוגית של ארה"ב מול סין.
אימון AI על תכנים מוגנים בזכויות יוצרים

הבקשה להחלת "שימוש הוגן" באימון AI

OpenAI ו-Google הגישו לאחרונה לממשל האמריקאי הצעות המבקשות לאפשר למודלי הבינה המלאכותית שלהן להתאמן על תכנים מוגנים בזכויות יוצרים תחת דוקטרינת ה-"שימוש ההוגן". במכתב לממשל, טוענת OpenAI כי גישה זו חיונית לשמירה על היתרון הטכנולוגי של ארה"ב מול סין, במיוחד לאור העובדה שמפתחים סיניים נהנים מגישה בלתי מוגבלת למידע, כולל תכנים מוגנים בזכויות יוצרים.

החשש מהתקדמות סין בתחום הבינה המלאכותית

OpenAI הביעה דאגה עמוקה מהתקדמותה המהירה של סין בתחום ה-AI, במיוחד עם עלייתה של המתחרה DeepSeek. במכתב לממשל, הזהירה OpenAI מפני מודל ה-AI של DeepSeek, המכונה R1, אשר מוצע במחיר נמוך משמעותית ועלול להוות סיכון ביטחוני אם ינוצל על ידי הממשלה הסינית.

החברה הדגישה כי שאיפות ה-AI של סין מצמצמות במהירות את הפער הטכנולוגי מול ארה"ב, וקראה למדיניות מקיפה שתשמור על ההובלה האמריקאית, הכוללת שינויים רגולטוריים והקלה בגישה לתכנים מוגנים לצורך אימון מודלים מתקדמים.

עמדת Google בנושא

Google הצטרפה לעמדת OpenAI, והדגישה כי מדיניות "שימוש הוגן" וחריגות לכריית נתונים הן קריטיות לאימון מודלי AI ללא הפרת זכויות יוצרים. החברה ציינה כי מדיניות זו מאפשרת שימוש בתכנים מוגנים הזמינים לציבור לצורך אימון AI, מבלי לפגוע משמעותית בבעלי הזכויות, ומונעת משא ומתן בלתי צפוי וממושך עם בעלי הנתונים במהלך פיתוח המודל או ניסויים מדעיים.

הקשר למאמצי הממשל האמריקאי

הפניות של OpenAI ו-Google מגיעות בתגובה לתוכנית הפעולה של הממשל האמריקאי בתחום ה-AI, השואפת לחזק את מעמדה של ארה"ב בתחום זה תוך הימנעות ממכשולים רגולטוריים לחדשנות. החברות מדגישות כי החלת "שימוש הוגן" על אימון AI היא קריטית לשמירה על היתרון התחרותי של ארה"ב, במיוחד מול סין, שבה למפתחי AI יש גישה נרחבת לנתונים, כולל תכנים מוגנים בזכויות יוצרים.

סיכום והשלכות עתידיות

המאמצים של OpenAI ו-Google להחיל את דוקטרינת ה-"שימוש ההוגן" על אימון מודלי AI מדגישים את הצורך באיזון מורכב בין הגנה על זכויות יוצרים לבין קידום חדשנות טכנולוגית. ההחלטות שיתקבלו בנושא זה עשויות להשפיע משמעותית על מעמדה של ארה"ב בתחום ה-AI ועל התחרות הגלובלית מול מדינות כמו סין בשנים הקרובות.

עיקרי הכתבה

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם: