פיברומיאלגיה היא מחלה כרונית המשבשת את חייהם של כ-200 אלף ישראלים, אך למרות הפגיעה הדרמטית באיכות חייהם – חולים רבים אינם מודעים לכך שהם זכאים לפיצוי כספי משמעותי מביטוח לאומי, שיכול לשנות את חייהם מקצה לקצה. המומחים של "זכותי" מדגישים: "מעל 90% מהתיקים שטיפלנו בהם הסתיימו בהצלחה והחולים זכו לקבל פיצוי גבוה"
בניגוד למחלות אחרות שמתפרצות בבת אחת, פיברומיאלגיה היא מחלה שמתגנבת אל החיים לאט לאט, בהדרגה. זה מתחיל בתחושת עייפות שנראית טבעית על רקע אורח החיים העמוס שרובנו מנהלים; ממשיך בכאבים, שנוטים לייחס לגיל ולמאמץ יתר; ולבסוף – שילוב מתיש של כאב כרוני ותשישות שלא מרפים, ולעתים מובילים גם לדיכאון.
דווקא בגלל ההתפתחות האיטית הזו של המחלה, שהופכת אותה לקשה לאבחון ולאיתור, חולים רבים בפיברומיאלגיה מתקשים לקבל הכרה במצבם, כשלעתים חולפות שנים ארוכות עד לקבלת האבחנה הנכונה. כל אלה הופכים את ההתמודדות עימה למאתגרת ומתישה עוד יותר, גם לחולים וגם לאלה שמלווים אותם מקרוב.
"סבלתי מפיברומיאלגיה חמורה ונאלצתי להקטין את היקף המשרה שלי ל-50%", משתפת ש.ח., בת 52. "לא יכולתי לשאת את הירידה החדה בשכר שלי בעקבות המחלה, ופניתי ל'זכותי'. הם הצליחו להשיג עבורי קצבה חודשית של כ-6,000 ₪ מביטוח לאומי, והקצבה הזו תצטבר לכמעט מיליון שקל עד שאגיע לגיל פרישה", היא מספרת.
רוצים להתייעץ עם המומחים של "זכותי"?
השאירו פרטים >>
"אפשר לקבל סכומים משמעותיים"
על פי נתוני האיגוד הלאומי לפיברומיאלגיה בארה"ב (NFA), המחלה נחשבת לאחת מתופעות הכאב הכרוני הנפוצות בעולם כיום, המשפיעה על כ-3% עד 6% מהאוכלוסייה. היא פוגעת בעיקר בנשים (75%-90%), ומאובחנת בדרך כלל בגילאי 20-50, אך עם ההזדקנות עולה הסיכוי ללקות בה. "אף שזו מחלה נפוצה יחסית, רבים מהחולים נאבקים להשיג הכרה מצד המערכת הרפואית והביטוח הלאומי", אומר אלון אהרונוב, מנכ"ל זכותי, החברה למיצוי זכויות רפואיות.
לדבריו, אף שלעתים נדרש מאבק כדי לזכות בהכרה כחולה פיברומיאלגיה – המאמץ משתלם. "לחולי פיברומיאלגיה מגיע מגוון רחב של זכויות", מדגיש אהרונוב. "מעבר לקצבת נכות בסיסית, ישנה אפשרות לקבל קצבת שירותים מיוחדים, הטבות מס משמעותיות. כל אלה יכולים להצטבר לסכומים משמעותיים, שמשנים את המציאות הכלכלית של החולה."
"עד הפרישה אקבל 600 אלף שקל"
א.ע, בת 55, עבדה כחשבת שכר ושילמה מדי חודש מסים בגובה של כ-5,000 שקלים. כשהתברר לה שהיא חולה במחלת הפיברומיאלגיה, החליטה לפנות ל"זכותי" כדי לקבל את המגיע לה. "בגלל הפיברומיאלגיה, בשילוב עם סוכרת ובעיות אורתופדיות שסבלתי מהן, התקשיתי מאוד לתפקד", מספרת א'. "בעזרת 'זכותי' הצלחתי לקבל נכות משוקללת של 91%, שהקנתה לי פטור ממס. קיבלתי החזר רטרואקטיבי של המסים ששילמתי בשנתיים האחרונות ופטור מתשלום מס בעתיד, בסך הכל מדובר בסכום משמעותי של כ-600 אלף ₪."
אחד היתרונות המשמעותיים בעבודה עם 'זכותי' הוא התהליך הייחודי שפותח בחברה. "הצוות המקצועי שלנו כולל מנהלי מחלקות לשעבר בביטוח הלאומי, והרופא הראשי שלנו ישב בוועדות ערר במשך 30 שנה. אנחנו מכירים היטב את המערכת ויודעים בדיוק איך להציג כל מקרה", מסביר אהרונוב.
"כל תיק נבחן באופן שוטף על ידי צוות מומחים, שקובע את אסטרטגיית התביעה ואת ההתנהלות השוטפת. זה כולל בניית תיק רפואי מקיף, ליווי לאורך כל התהליך, וטיפול בכל הבירוקרטיה הנדרשת", הוא אומר. השירות של 'זכותי' ניתן בכל רחבי הארץ, ומתוך הבנה לקשייהם של החולים שלפעמים מתקשים להתנייד.
"השגנו לחולים יותר ממיליארד שקלים"
מאז הקמתה ב-2005, "זכותי" הפכה לחברה המובילה בתחום מיצוי הזכויות הרפואיות בישראל. "טיפלנו בלמעלה מ-2 מיליון פניות והשגנו ללקוחותינו במצטבר למעלה ממיליארד שקלים", מספר אהרונוב. "מעל ל-90% מהמקרים שהועברו להמשך טיפול הסתיימו בהצלחה ובזיכוי כספי משמעותי. החברה מטפלת בתיקים מכל רחבי הארץ, כולל בכירים במשק, רופאים, אנשי חינוך ועובדי מערכת הביטחון. הניסיון העשיר שלנו, יחד עם הצוות המקצועי שכולל מומחים מהשורה הראשונה, מאפשר לנו להשיג תוצאות יוצאות דופן".
"לא חייבים לסבול בשקט", מסכם אהרונוב. "פיברומיאלגיה היא מחלה מורכבת שדורשת התמודדות יומיומית, אבל אפשר לקבל עליה תמיכה כלכלית משמעותית. בכל שנה שעוברת בלי מיצוי זכויות, חולים רבים מפסידים עשרות ואף מאות אלפי שקלים שמגיעים להם בדין. אנחנו מזמינים כל מי שמתמודד עם המחלה לבדוק את זכויותיו – הפגישה הראשונה ללא התחייבות, והתשלום רק במקרה של הצלחה".