בריאות ולייף סטייל

בזכות המשפחות: מתמודדים עם אתגרים פיזיים יכולים לעזוב את המוסד הטיפולי או הבית, ולזכות בחיים עצמאיים

עד לאחרונה, לא מעט מהמתמודדים עם אתגרים פיזיים נאלצו לשהות במוסדות טיפוליים או להתגורר עם הוריהם גם בגיל מבוגר יחסית, בהיעדר ברירה אחרת. אך כעת, בעקבות מאבק של בני משפחה, גם הם יכולים לקבל פתרון דיור המותאם להם אישית. היתרון הגדול: העלות בפועל נמוכה, שכן עיקר המימון (כ- 80%) מגיע מקצבת הנכות.

מאבק בני המשפחות אשר הגיע עד לפתחי בג”ץ, מאפשר לחברות פרטיות ויזמים להקים פרויקטים ייחודיים עבור המתמודדים עם אתגרים פיזיים ונפשיים. מיזמי דיור אלה מעניקים להם אפשרות להתגורר בדירה ולחיות חיים עצמאיים, בדגש על השתלבות בקהילה, תוך קבלת כל השירותים והמענים הדרושים להם, לצד טיפול מקצועי ושיקומי.

דיור מוגן לבעלי מוגבלויות, כמעט בכל גיל

חברת שלו, העוסקת בשירותי שיקום, הקימה מערך דיור, כפרי ועירוני, חדיש ומונגש בשיתוף משרד הרווחה. שני בתים הוקמו באזורים כפריים בצפון, במטרה לשלב את דייריהם עם הקהילה המקומית. “הבתים שלנו מתאימים לטווח גילאים רחב – מ-18 ועד 55, ולבעלי צרכים שונים”, מסבירה אילנה אבנרי מנהלת מקצועית בחברה. “בבית במעיינות, הקמנו בית לצעירים עם אתגרים פיזיים, ואילו במזרע נבנו יחידות סטודיו המתאימות לצעירים בוגרים וכן לזוגות המתמודדים עם אתגרים פיזיים מורכבים”.

פרט ליחידות הדיור באווירה הכפרית פתחו בשלו, בשיתוף משרד הרווחה, גם דירות שותפים בערים גדולות באזור המרכז המאפשרות לדיירים להשתלב באווירה העירונית התוססת. “בכל הבתים והדירות, בעיר ובכפר, נמצא באופן קבוע צוות מקצועי המסייע לדיירים לחיות חיים עצמאיים ולהשתלב באופן המירבי בקהילה”, מדגישה אילנה אבנרי.

מי הדיירים שמגיעים אליכם, ומאיזו סיבה?

“מדובר באנשים בני 18 ומעלה, שלפני כן גרו עם ההורים או במעונות והוסטלים, בהיעדר יכולת ‘להסתדר’ לבד או בהיעדר פתרונות נגישים מתאימים לצרכיהם, ומחפשים עצמאות רבה יותר. אצלנו לכל אחד תוכנית אישית שמותאמת לצרכיו ולחלומותיו, ואנו קובעים יחד איתו יעדים לקידום בתחומים שונים. במסגרת החיים בבית, הצוות שם דגש מיוחד על בחינת הצרכים, הרצונות והשאיפות האישיות של כל דייר ודיירת ומתן מענה מותאם והולם בכל התחומים – טיפול רפואי ופרא-רפואי, טיפול אישי, תעסוקה, פנאי ועוד.

המטבח בבית שלו שבחולון

“בניגוד למעונות ומסגרות אחרות, כאן קיים שילוב ייחודי של בחירה אישית, עצמאות ואוטונומיה עם שותפות ושילוב בקהילה. המטרה העיקרית שלנו היא לשלב את הדיירים בקהילה, לא רק כסיסמה אלא בכל תחומי החיים – תעסוקה, בילויים בשעות הפנאי, לימודים ואפילו סיוע במציאת בני זוג.

“החזון הוא שהדיירים ימצאו אצלנו בית אמיתי, ממש כמו של כולם. מהבית הזה הם ייצאו בבוקר לעבודה, ואליו הם יחזרו אחר הצהרים, כדי ליהנות מפעילויות שונות עם החברים ומההווי המשותף; ובו הם מקבלים את המענה לכל הצרכים שלהם – הטיפוליים, השיקומיים וגם החברתיים והרגשיים”.

הדייר שותף בכל ההחלטות

הדר לנדאו, מנהלת הדירות בחולון, מספרת כי הצוות המקצועי במקום מכיר לעומק כל דייר ואת המוגבלויות והקשיים שלו – אך גם את החוזקות שלו, ואת המטרות שאותן הוא מבקש להשיג. “עבור הסובלים ממגבלה פיזית, גם הליכה לקניות עשויה להיות עניין לא פשוט, כך שהמדריך השיקומי שלנו מלווה את הדיירים ועוזר להם – אך הם מבצעים את הקניות בעצמם”, היא מסבירה.

תחת ניהולה של הדר, מצויות שתי דירות – אחת המיועדת לצעירים בני 20 עד 30, ברמת תפקוד גבוהה יחסית; וכן דירה למבוגרים, בני 50 ומעלה. “התהליך השיקומי מתבצע בשותפות עם הדייר”, היא מדגישה. “הצוות מתייחס אליו כשותף מלא בקבלת ההחלטות החשובות ביותר עבורו – בין אם מדובר במקום תעסוקה מועדף, סדר יום רצוי או תפריט הארוחות”.

מעניקים שירותי תעסוקה ייחודיים במסגרת סל שיקום, משרד הביטחון, משרד הרווחה ובאופן פרטי.

יוצאים לדרך של עצמאות

“לראות אנשים שחיו עם הוריהם או במעונות יוצאים לדרך של עצמאות והשתלבות בקהילה – זה מרגש, גם אותנו וגם את בני המשפחה”, מסכמת אילנה אבנרי את השינוי שחל בחיי הדיירים בפרויקטים של החברה. “לשמחתנו, יש לנו הזכות ללוות אותם בתהליך ולראות אותם מצליחים ומשיגים את המטרות שהציבו לעצמם. זה מרגש ומספק”.

מי זכאי ואיך מתקבלים?

לפתרונות הדיור שמציעה שלו זכאים בעלי 40% נכות לכל הפחות, על בסיס מוגבלות פיזית (שיתוק מוחין, ניוון שרירים, נכות מתאונה וכד’). אנשי המקצוע של שלו נפגשים עם כל פונה, ובוחנים את מידת ההתאמה שלו לכל פרויקט. במקרה הצורך יוצרים קשר עם עובד הרווחה המקומי. והעלות, כאמור, על חשבון חלק מקצבת הנכות.

למידע נוסף על פתרונות הדיור של שלו – השאירו פרטים ונחזור אליכם:


מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם:

יש לך 3 דקות? יש פה כמה נושאים ששווים קריאה

עם הנוף הכי יפה בישראל: 117,000 שקל לרבע דונם בכפר תבור

ביישוב הוותיק עם אוכלוסייה צעירה ומבוססת, מוסדות חינוך מצוינים ותחנת רכבת שתוקם בו בקרוב – עדיין ניתן לרכוש רבע דונם במחיר של מכונית יד 2. "מדובר בקרקע פרטית בטאבו ליד בתי הכפר ובסמוך לבית השוקולד ופארק המעיין, כך שהשווי צפוי להגיע למיליון שקל לאחר ההפשרה".

שכ"ד של 5,000 ש"ח בר"ג יכול להפוך ל21,000 ש"ח בדטרויט

משקיעים שיש להם את האומץ למכור את הדירה שלהם בישראל ולרכוש בתים בארה"ב מגלים כי הם יכולים לחיות ברמת חיים של הייטקיסטים.

בעלי עסק ויש לכם יותר מ-500 אלף שקל להשקעה? זה הזמן להכיר את סיגמא

עסקים רבים צוברים בחשבון החברה יתרה המצטברת לעתים למאות אלפי שקלים. כספים אלו לא מנותבים להשקעה, תוך חשש שכאשר העסק יזדקק לכסף הוא לא יהיה זמין. בבית ההשקעות הוותיק סיגמא, מסבירים כיצד ניתן לנהל את יתרות המזומנים של החברה באופן ה"תפור" למידות העסק.

נדל"ן גרסת 2024: המודל שמאפשר לכל אחד להיות הבעלים של נכס דיגיטלי מניב

יש מי שמבטיחים לכם להרוויח אלפי דולרים בחודש בלי לעבוד, ויש מי שיבנו עבורכם חנות פעילה באינטרנט עם מוצרים חמים ופידבקים טובים – ויסייעו לכם לייצר ממנה רווחים משמעותיים שיכולים לסייע לכל משפחה במדינת ישראל. "אנחנו לא מוכרים חלומות – אלא מודל עסקי שעובד"